Activitats/Cursos

Activitats realitzades:

 • Protocol de l’exercici d’aptitud i d’intercomparació per al mesurament i avaluació dels nivells de pressió sonora
  El Servei de Prevenció de la Contaminació Acústica i Lluminosa (SPCAL) i l’oficina d’acreditació d’Entitats Col·laboradores (OA) de la DGQA, en col·laboració amb l’Associació Catalana de Consultors Acústics (ACCA) van organitzar aquest exercici d’intercomparació a principis de l’any 2012.
  A continuació us podeu descarregar l’Informe resultats intercomparació
  Acustica 
 • Round Robin sobre softwares de simulació d’aïllament acústic segons UNE EN ISO 12354 d’un cas real mesurat
  L’any 2011 es va realitzat una intercomparació entre 12 laboratoris sobre softwares de simulació d’aïllament segons UNE EN ISO 12354 a partir d’un cas real mesurat. Us podeu descarregar els resultats d’aquesta intercomparació Round Robin UNE EN ISO 12354.
  El sr. Higini Arau va presentar els resultats d’aquesta intercomparació en una ponència realitzada al congrés TECNIACÚSTICA 2011 a la localitat de León.
  Acústica 
 • Intercomparació entre laboratoris d’assaig d’acústica del decret 176/2009: Mesuraments de nivell de pressió sonora en ambient exterior
  L’objectiu va ser el de definir les directius per la realització de la intercomporació entre laboratoris d’acústica, d’assaigs de soroll ambiental en l’ambient exterior.La intercomparació és organitzada i coordinada per l’Associació Catalana de Consultors Acústics.
  L’abast de la intercomparació és el Decret 176/2009, i s’ha realitzat en base a la instrucció tècnica ACCA IT-01.
  Us podeu descarregar l’informe del resultats Informe intercomparacio 176_2009.
  Acusticacúst
 • Round Robin sobre simulació de paràmetres acústics de recintes tancats
  Acústica 
 • Visita a la llotja de Lleida
  El dia 9 de juliol 2010, l’Associació Catalana de Consultors Acústics va visitar el palau de congressos de Lleida, “La Llotja” juntament amb l’alcalde de Lleida, Àngel Ros. Veure notícia
   Acústica 
 • Xerrada  “Soroll, enginyeria, tecnologia i salut”
  Organitzada el 25/04/2012 pel Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics de Telecomunicacions de Catalunya (COETTC). La nostra presidenta de l’Associació Catalana de Consultors Acústics, la Sra. Ivana Rossell,  va participar com a moderadora i un dels nostres associats el Sr. Josep Mª Querol va presentar la ponenència titulada “Sordesa professional a la Indústria: Prevenció i Control”. Aquí us podeu descarregar el Diptic jornada tècnica

 • Visita a la fortalesa dels Vilars d’Arbeca
  Visita cultural a les restes ibèriques a la població d’Arbeca. Per més informació podeu visitar la pàgina web dels Vilars d’Arbeca.